Protestante Gemeente van Ophemert en Zennewijnen

Schildercursus Bijbelse vrouwen 20 januari

Schildercursus: Bijbelse vrouwen tweede avond

Deze cursus wordt georganiseerd door de protestantse kerken van Varik/Heesselt en Ophemert/Zennewijnen gezamenlijk. Het is een cursus waarin we ontdekken en doen. Op vier avonden bespreken we een vrouw uit de bijbel; wie was zij? Waarvoor leefde zij? Wat kwam zij tegen in haar leven? En welke plek had geloof? We lezen stukjes, denken samen na over haar en ons eigen leven. Daarna gaan we in samenwerking met schilderes Soraya van Houwelingen deze bijbelse vrouwen op het doek zetten. De avonden worden afwisselend door de predikante van Varik/Heesselt en van Ophemert/Zennewijnen geleid; de ene keer in het atelier van Soraya (kerklaan 1 in Heesselt, de andere keer in de Torenhof (zaal achter de kerk in Ophemert.

De eerste avond van de schildercursus op 11 november j.l. was goed bezocht; er waren tien deelnemers op die avond We dachten  na over Eva, en we schilderden haar vervolgens op heel verschillende manieren, waarbij goed uit de verf kwam wie zij was; en vrouw met pit! Er waren 10 deelnemers die avond, en komende keer kan er nog meer bij, want dan zitten we in de Torenhof in Ophemert.

De tweede avond is op 20 januari a.s. in de Torenhof. Dan gaan we ons in Maria verdiepen- deze moeder van Jezus wat was zij voor een vrouw-  en daarna gaan we haar schilderen.  Deze avond wordt geleid door ds .Annemieke de Bruijn. In de loop van het jaar komen er nog twee avonden, die data kunt u nu al noteren.

  • woensdag 9 maart: Esther in Heesselt.
  • woensdag 18 mei: Lea in de Torenhof.

U kunt een losse avond bijwonen, of alle vier de avonden. Kosten per avond, inclusief materiaal, koffie en thee: 7,50 pp. De avonden beginnen om 19.30 en duren tot 22.00 uur. Graag aanmelden, uiterlijk 16 januari: via annemieke.messelink@telfort.nl of via domineecevaal@gmail.com.

terug