Protestante Gemeente van Ophemert en Zennewijnen

Hervatten kerkdiensten op 5 juli

Beste gemeenteleden,

Wat hebben we een moeilijke, zware, vreemde en vooral eenzame tijd achter de rug.
Gelukkig begint langzaamaan alles een beetje te versoepelen en mag er steeds iets meer.

Helaas zijn er ook verschillende gemeenteleden weg gevallen door Corona, of een andere ziekte.

Ook mochten we geen kerkdiensten meer houden want ook dat gaf besmettingskansen. Nou werd dat door een aantal enthousiaste mensen snel opgepakt en werden de diensten online uitgezonden.Een paar weken later zelfs te bekijken via Facebook.

En wat is het dan fijn om te zien door hoeveel mensen dat bekeken wordt, omdat we allemaal zoeken naar wat HOUVAST.

Daarvoor wil ik namens de kerkenraad de volgende mensen bedanken die dit iedere week op zich nemen : Dirk, Angelique, Emke en Jan.

Dit blijven we voorlopig nog uitzenden.

We willen de kerkdiensten weer gaan hervatten op zondag 5 juli met natuurlijk zoals overal gepaste afstand en een aantal regels:

  • We komen alleen naar de kerk als we ons niet ziek voelen of verkouden zijn.
  • Voor in de kerk staat handgel en maken we daar gebruik van.
  • Bij de microfoon liggen reinigingsdoekjes.
  • Gezinnen mogen bij elkaar zitten en verder gaan we op de plaatsen zitten die gemerkt zijn met een groen papier of een liedboek zodat we elkaar de ruimte geven.
  • Er mag tot nader orde nog niet gezongen worden in grote groepen. We gaan voorlopig zingen met enkele voorzangers en houden ons daarbij aan de corona voorschriften.  Hopelijk komt hier ook gauw verandering in.
  • Ook zal de collecte misschien anders gaan dan u gewend was en hebben we een looproute.
  • Na de dienst worden de deurklinken en nodige dingen gereinigd.

 

Het is heel spannend voor iedereen en misschien wilt u liever eerst thuis blijven luisteren, maar wat zou het mooi zijn als we elkaar weer mogen ontmoeten in de kerk met nog meer mensen dan voorheen omdat we dankbaar zijn dat we zo toch verbondenheid hebben mogen voelen met elkaar in deze wereldwijde pandemie.

Ondanks dat er veel stil lag, zijn wij doorgegaan met het zoeken naar een dominee.Inmiddels hebben we met een aantal personen gesprekken gevoerd en gaan wij door met een tweede gesprek.

Voor nu hoop ik dat we gezond mogen blijven en dat de situatie in Nederland niet verslechtert, dat iedereen nadenkt wat hij doet in de zomervakantie en elkaar RUIMTE geeft en naar elkaar blijft omzien.

TOT 5 JULI en een goede zomer toegewenst.

Namens de kerkenraad:
Alberty van Bommel

terug