Protestante Gemeente van Ophemert en Zennewijnen

Corry Buizer (ouderling en Scriba) stelt zich voor.

Mag ik mij even voorstellen:

Ik ben Corry Buizer en woon sinds januari 2020 in de Karmijnstraat hier in Ophemert. Hiervoor heb ik 35 jaar in Varik gewoond en ook daar naar de kerk gegaan. Ik was er ook kerkelijk actief in verschillende functies. Onder andere als diaken en later ook als ouderling. En een heleboel andere taken, want die zijn er genoeg binnen de kerk. Sinds augustus ben ik overgegaan naar de kerk hier in Ophemert omdat ik het fijn vind wat meer thuis te raken in ons dorp. Door de Coronaperiode waar we toen middenin zaten was dat allemaal wat lastiger in het begin en omdat mijn oude plekje zo dichtbij is was er ook geen grote noodzaak om te veranderen.
Ik ben geboren en getogen in Rotterdam als oudste van een gezin met 4 kinderen. Kerkelijk behoorden we bij de Gereformeerde Gemeente, maar daar voelde ik me op een gegeven moment niet meer thuis. Na een periode van rust ben ik in Varik naar de kerk gegaan. Vanwege een leidinggevende functie in het verzorgingshuis in Haaften ben ik in 1986 in Varik terecht gekomen. Een fijn dorp om te wonen. Omdat mijn mobiliteit wat moeizamer gaat, en ik was ook al een paar maal van de trap gegleden, ben ik opzoek gegaan naar een woning die gelijkvloers was en die zijn er niet zoveel in Varik. Gelukkig zijn die er hier veel meer. Zodoende ben ik een dorp opgeschoven.
Ik heb ruim 45 jaar in de zorg gewerkt: verpleeghuis, verzorgingshuis, de thuiszorg en als laatste bij een instelling voor meervoudig gehandicapten. Bij die laatste instelling ben ik nog actief als vrijwilliger op de dagbesteding en als gastgezin en mentor van een cliënt. Ik vind het leuk om nu binnen de kerk weer actief te mogen zijn en op die manier mijn mede dorpsgenoten te leren kennen.
 
terug